image
TGH
21. maj 2019 kl. 16:01
Serie 2 tabte hjemme mod SFF 2-5

Fodbold kan til tider være utaknemmelig. Lørdagens kamp mellem Tved BK og SFF er et glimrende eksempel på dette. For en som ikke havde fornøjelsen af at besøge Tved Stadion denne eftermiddag kan det være nemt at afskrive dagens nederlag som en gevaldig afklapsning.  Men på denne solskinsdag var resultatet og den umiddelbare fornemmelse af dagens kamp delvist misvisende.

Formstærke SFF kom til Tved som gruppens absolutte tophold. De har startet forårssæsonen i imponerende stil, og overhalet et Thurø hold som ellers lå lunt i svinget. Både SFF og Tved havde nok en forestilling om kampens udfald, men Tveds drenge viste karakter og viste hvad det betyder at spille i den blå trøje. I de første 60 minutter var de mange tilskuer på Tved Stadion vidne til en holdpræstation af den anden verden.

Nøgleordene fra træner Thomas Novak Jensen var vilje, fight og power, og det var lige præcis hvad Tvedspillerne gik ud og leverede. Der skulle da også gå hele 31 minutter før det ellers så fritscorende SFF-mandskab kom på måltavlen. En tilfældig bold ind i feltet, 1-0.

Tved kom ud til 2. halvleg med fart i støvlerne. En lang bold fremefter til Tveds Jonas Rask som flot, omend lidt tilfældigt, fik sendt bolden over til netop indskiftede Frederik Hermansen. Han tager den flot med, løber fra SFF-forsvaret og lægger lækkert bolden i det lange hjørne, 1-1. SFF er i chok. I tiden efter udligningen begynder frustrationen at vise sig hos udebaneholdet. De kan ikke komme forbi det hårdtkæmpende Tvedhold. Til sidst finder de dog vejen igennem, og de mange minutters kamp begynder at kunne ses i benene på spillerne fra Tved.

De sidste 30 minutter snakker vi ikke om. Det skulle da lige være Tveds reducering til 5-2. Her var det igen Tveds egen dødboldspecialist Jonas Jakobsen, der flot lægger bolden ind i hovedet på en fremstormende Silas Sohnesen, bum, mål.

Kampen vil blive husket for de første 60 minutter, hvor man spillede op med et kommende serie 1 hold, og de værdier som Tved BK står for blev demonstreret på fornem vis. Spillerne kan gå med oprejst pande.

Kampens spiller blev, fortjent, og endnu en gang, Michael "Esben" Berry med 11 stemmer. Flot.