image
02. maj 2019 kl. 08:19
Tved vandt i Broby

Kamp referat Broby- Tved 2-3

På en kold, mørk og stormfuld aften i Broby, gik et hårdtarbejdende Tved hold fra banen med en velfortjent 3-2 sejr.

Det startede som en rodet affære, hvor Tved havde overtaget. Broby smed mange lette bolde væk, stærkt presset af et Tved hold med fightervilje og løbevillighed. Det hårde arbejde viste sig hurtigt at give pote, da Broby, efter at være blevet tvunget til at give et hjørnespark, vælger at lade Tveds Albert Gunnarson stå umarkeret i det lille felt. Albert udnytter fejlen klogt, og header bolden ind bag Brobys reservekeeper. Nytilkommende Albert har fået en stærk start i Tved BK efter to mål i tre kampe.

Efter føringsmålet fortsatte udebaneholdet det hårde arbejde. Broby forsøgte at komme tilbage i kampen, men måtte altid være forsigtig, da Tveds uhyggelige kontramaskine, anført af Jacob Kjær, Marcus Brandt og Tommy Nguyen, ikke lod mange fejl gå ustraffet hen. Der gik da heller ikke lang tid før drengenes indsats udmøntede sig i en scoring. Tommy modtager bolden i højre side og driver den frem. Han venter i hvad der virker som en evighed før han slår det tidlige indlæg ind i panden på det unge talent Marcus Brandt. Marcus hopper højere end det burde være tilladt og header flot bolden i det lange hjørne. 2-0 til Tved.

Efter målet til 2-0 virker Tved til at lette foden lidt fra speederen, og overlader mere initiativ til Broby. Det resulterer i et ærgerligt reduceringsmål lige inden pause. Efter lidt forvirring i Tveds lille felt får Broby, omend noget heldigt, sidste fod på, og Tved må gå til pause med en 2-1 føring.

I anden halvleg fortsætter de gode takter hos Tved. Spillerne flytter bolden godt rundt, og især midtbanen virker til at få styr på kampen. Betydningen af de tre point kan ikke overdrives, og det var tydeligt at se på begge hold. Broby satser og sender folk frem, mens Tved holder flere folk tilbage. For Tved betød det store chancer i kontraspillet. Flere spillere brænder store friløbere, herunder Tommy og Kjær, men sidstnævnte får til sidst scoret til 3-1 med hjælp fra Brobys forsvar. Ingen kan helt præcist sige hvad der sker inde i klumpen af spillere, men Kjær slipper fri, dribler flot forbi målmanden og udbygger føringen.

Herefter står der Tved på det hele, da udebaneholdet jagter det helt afgørende 4-1-mål. Den udskiftede Silas Sohnesen, som havde comeback efter en længere skadespause, siger det alle tænker: “4-1 er jo vigtigt”.

Kampen spilles færdigt, lidt uheldigt med en Broby scoring i sidste øjeblik, og ender derfor 3-2. Assistenttræner Martin Simon Pedersen udtaler: “4-1 havde været vigtigt, men 3-2 er også godt”. Klogt sagt, og han og træner Novak kan, med hovedet løftet højt, begynde forberedelserne på den skæbnesvangre hjemmekamp mod Marstal på søndag.

Kampens spiller blev Marcus Brandt med 9 stemmer. Dejligt.